KEDVES VÁSÁRLÓ!

Köszönjük, hogy bizalmával megtisztelt minket és a Leanis Leather termékét választotta!

Tisztítást és ápolás az alábbiak alapján érdemes végezni, bármi bizonytalanság esetén kérje ügyfélszolgálatunk segítségét az esetleges károkozás elkerülése miatt:

Velúr és Nubukbőr:
A szennyeződést puha szőrű kefével távolítsa el. A felületet egyöntetűre hozhatja gumis cipőkefével (csak egy irányba húzza!). Erősebb szennyeződést bőrradírral tüntethet el. Célszerű ezután velúr- nubuk tisztító szivaccsal átdörzsölni az anyagot. Végül az anyag színével megegyező színű (vagy színtelen) velúr-nubuk spray-vel fújja át egyenletesen az egész anyagot. Soha ne tisztítsa a velúr, vagy nubuk bőr terméket nedves állapotban, vagy vízzel! Ne használjon cipőkrémet!

Lakkbőr:
Puha szőrű kefével vagy enyhén nedves ruhával távolítsuk el a szennyeződést, száradás után puha ruhával fényesítheti, száradás után puha ruhával fényesítheti. Használhat lakkbőrtisztítót. Ne használjon cipőkrémet!
Box bőr (borjú, marha, kecske,(sevró), juh vagy sertés, sima, préselt, speciális zsíros kikészítésű anyag):
Puha ruhával tisztítsuk, a tiszta és száraz felületet a bőrrel azonos színű, vagy színtelen ápolókrémmel vékonyan kenjük be. Néhány perc múlva igény szerint, dörzsöljük fényesre.

Festetlen, natúr bőr:
A szennyeződést puha ruhával, az erősebb szennyeződést bőr-radírral távolítsa el, mindkét esetben száraz állapotban. A tiszta és száraz felületet színtelen áplókrémmel vékonyan kenje be, majd néhány perc múlva igény szerint, fényesítse ki. Alkalomszerűen használhat méhviaszos bőrápolót is. Soha ne tisztítsa a bőrárút nedves állapotban, vagy vízzel!

Bevonatos bőr (fóliafedett bőr):
Az enyhe szennyeződést puha ruhával távolítsa el, majd kezelje le az erre az anyagokra ajánlott ápolószerrel. Ne használjon cipőkrémet!

Zsíros kikészítésű bőr:
Az enyhe szennyeződést puha ruhával, az erősebb szennyeződést bőr- radírral távolítsa el, mindkét esetben száraz állapotban. A tiszta és száraz felületet a bőrrel azonos színű, esetleg színtelen áplókrémmel vékonyan kenje be, majd néhány perc múlva igény szerint, fényesítse ki. Alkalomszerűen használhat méhviaszos bőrápolót is.

Textil: Amennyiben szükséges a textil tisztítása, azt enyhe mosószeres nedves szivaccsal óvatosan törölje át. A bőr részre mosószer, vagy víz ne kerüljön!

Csont és szaru:
A szennyeződést enyhe mosószeres nedves szivaccsal óvatosan törölje át. Különleges esetben finom polírozás használható rajtuk. A bőr részhez ne érjen a nedvesség, vagy a polírozó anyag!

Fa:
Az enyhe szennyeződést száraz, puha ruhával távolítsa el, majd szükség esetén kezelje le az erre az anyagokra ajánlott ápolószerrel.

Kombinált – több anyagból készült termékek:
Az adott anyagokra javasolt tisztítást, ápolást végezze, ügyelve arra, hogy ne szennyezze az éppen nem tisztított anyagrészt!

Szavatossági és reklamációval kapcsolatos tájékoztató:

A minőségi kifogás akkor érvényesíthető, ha a termék meghibásodása, károsodása rejtett anyag- vagy gyártási hibára vezethető vissza. Rejtett anyaghiba, illetve gyártási hiba esetén reklamációjával szíveskedjen a vevőszolgálathoz fordulni: Elérhetőség
A reklamációhoz a vásárláskor kapott számla, vagy nyugta, esetenként garancia papír szükséges.

Kérjük, tartsa a terméket páramentesítő tasakkal együtt a vásárláskor kapott vászonzsákban, hűvös, száraz helyen. Jelentős hőmérsékletingadozás (pl: nyári napsütéses melegből légkondiciónált gardróbba elhelyezés) esetén, várjon a tárolóba helyezéssel 4 – 6 órát.

A termék élettartamát a minőségén kívül nagymértékben befolyásolja a használat közbeni rendszeres tisztítás, ápolás.

Natúr bőrből készült termékek velejárója, hogy az idő előrehalladtával az anyag sötétedik („érik”). Ez egy természetes reakció, nem az anyag minőségi hibája, ebből fakadó károkért nem vállalunk felelősséget.

A festett bőr egyes esetekben kophat súrlódás következtében. Amennyiben nedvesség éri az anyagot, előfordulhat, hogy foghat és ezzel egy időben kophat is. Ez a jelenség nem a termék minőségi hibája és az ebből fakadó károkért nem vállalunk felelősséget.

Az ápolás alatt a termék szennyeződésektől való megtisztítását, a szín és az anyag különböző szerekkel történő kezelését kinézetének javítását, regenerálását, s a terméknek a megújuló igénybevételre történő előkészítését értjük. Esetenként a kezeléssel a termék egyéb tulajdonságainak megőrzése, javítása is cél.

Néhány tanács és figyelmeztetés, melyek figyelmen kívül hagyása a termék károsodásával, ezáltal a szavatossági jogok elvesztésével járhat:


• A hímzett és varrt részek fokozottan sérülékenyek!
• A szakszerű, gondos ápolás hiánya az esztétikai károsodás mellett a termék bőr részének és egyéb anyagainak természetes öregedését is meggyorsítja, a termék idő előtti elhasználódásához vezet, ami nem szavatosság érvényesítési jogalap!
• Ha a terméken kisebb hiba keletkezik, azonnal javítassa meg, ezzel megakadályozza, hogy a termék esetleg tönkremenjen!
• Az általunk forgalmazott termékek – a külön jelzetteket kivéve – nem várható el vízállóság. A nubuk, velúr és a textil termékek kimondottan nem vízállóak!
• Bőrárut soha ne szárítson napon, vagy hajszárítóval!
• TILOS mosógépben mosni vagy áztatni!

A termék tisztítását -, ápolását minden esetben a por és egyéb szennyeződés eltávolításával kezdje a fentebb leírtak szerint! A leírtaktól eltérő, szakszerűtlen tisztítás tönkre teheti a terméket, ami nem szavatosság érvényesítési jogalap!

Termékek:
Kézi-, váll-, háti-, öv-, bevásárló-, akta-, alkalmi táska, derék öv, pénztárca, okmánytok, mappa, ékszer, könyvjelző, kulcstartó és egyéb bőrárú.

Alapanyag:
Bőr, fa, textil, fém, csont és szaru

Kellékszavatosság:
Ön a vállalkozás hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a vásárláskor aktuális Polgári Törvénykönyv szabályai szerint, vagy egyedi esetben, a termék mellé kapott garanciális határidőig.
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 2 hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét. A teljesítéstől számított 6 hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket a vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított 6 hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Ügyintézés egyéb, nem meghibásodással összefüggő esetekben:
Ajándékba vásárolt terméket legfeljebb 4 napon belül cserélünk, amennyiben azt még nem vették használatba. A cseréhez szükséges a vásárlást igazoló számla.
Kizárólag használatba nem vett terméket tudunk cserélni, mely eredeti csomagolásban van, minden tartozékával (hosszú pánt, táskadísz, bérlettartó stb.). Ellenkező esetben sem cserélni, se a vételárat visszafizetni nem áll módunkban. A levásárlási idő maximum 30 napra meghosszabbítható, naptári éven belül. A csere nem teljesíthető egyedi elképzelés alapján készült termékekhez!
Teljes áron vásárolt termék értékének levásárlásakor nem vehető figyelembe semmilyen árengedmény, vagy akció.
A szavatosság ugyanakkor nem terjed ki a termék azon hibáira, melyekre az eladó a vásárláskor felhívta a vásárló figyelmét.
Ha a termék rendeltetésszerű használat, ápolás, tárolás ellenére meghibásodik, a szavatossági időtartamon belül reklamáció nyújtható be. A szavatossági joggal a fizetési bizonylat bemutatását követően a vásárlás helyén élhetünk.
A szavatossági jogok a vásárlót két lépésben illetik meg. Az első lépcsőben kijavítást vagy cserét kérhet, azzal a megszorítással, hogy nem okozhat aránytalan többletköltséget az eladónak.
Ha nem javítható a termék, kicseréljük az egy, az eredetivel megegyező, új termékre. Ha már nem lehetséges a csere, és a vásárló szeretné levásárolni a vételárat, mi ezt természetesen támogatjuk. (Figyelem: teljes áron vásárolt termék értékének levásárlásakor nem vehető figyelembe semmilyen árengedmény vagy akció!)
Ha a hiba a rendeltetésszerű használatot nem akadályozza, a vásárló árengedményt kérhet. Ha ezek egyike sem valósul meg, végső esetben a vásárló elállást kérhet, mely a teljes, vagy részleges vételár visszafizetését jelenti.
Fontos tudni, hogy jelentéktelen hiba esetén a vásárló nem kérheti az elállást!
A szavatosság nem foglalja magában a kopásokat, karcolódásokat, a súrlódásból, ütközésből, leesésből eredő egyéb sérüléseket, tehát ha a termék rendeltetésszerű viselet mellett elhasználódik, az alapvetően nem jogos ok a reklamációra.
A szavatosság nem tartóssági vagy kihordási idő, hanem egy jog arra, hogy egy adott időtartamon belül a termék meghibásodása reklamálható legyen.
FIGYELEM!
A következőkben felsorolunk néhány olyan esetet, amelyek nem tartoznak a szavatosság tárgykörébe:

Kérjük kerülni az éles, szúró-vágó eszközök termékeinkben és termékeink mellett tartását. Az így keletkezett sérülések akár a termék tönkretételét is eredményezheti!
Termékeink felülete sérülhet, karcolódhat a használat közben. Különösen vonatkozik ez a táskákra repülőutak során. Ha ilyen esetben sérülten kapja vissza táskáját, mindig vetessen fel jegyzőkönyvet a repülőtéren! Ennek hiányában nem tudunk majd Önnek segíteni!
Egyes termékek esetében előfordulhat a termék felületének elszíneződése, amennyiben a termék a használat során folyamatosan olyan anyagokkal érintkezik, amelyek nem megfelelően színtartóak (pl. farmer ruházat).
A termékek kopása természetes folyamat, amely általában a használati tárgyak alján, szélein jelentkezik. A lakkbevonatú táskák és kiegészítők sérülékenyebbek, a felület a normál napi használat mellett is gyorsabban karcolódhat, mint a más anyagból készült termékek felülete.
Bizonyos fajta, velúrhatású anyagok bőrrel érintkezve „elzsírosodhatnak”, mely jelenség ezen anyagok természetes velejárója.
Mi abban vagyunk érdekeltek, hogy Ön visszatérő vásárlónk legyen, és mindannyiunk megelégedésére tudjuk rendezni az esetleges reklamációkat. Ezért előre is köszönjük az ilyen esetekben tanúsított megértését és ígérjük, tudásunk és igyekezetünk legjavával oldjuk meg a problémákat.
Reméljük örömét leli majd a nálunk vásárolt termékben, melynek használatához jó egészséget kíván a Leanis Leather!