Egy Facebook csoportban (Rend a lelke mindennek- Konmari) szóba került a táskák tárolása és oda írtam hozzászólásként pár szakmai javaslatot. Ebből a gondolatból született ez a bejegyzés is, amiben összeszedtem néhány (remélem) hasznos tanácsot arra az esetre, ha megérkezik az igazán hideg, csapadékos időszak. Bízok benne, hogy hasznodra lesz és segít megőrizni a kedvenc darabjaid épségét, hogy hosszú időn keresztül, hű társad maradjon!

Kezdjünk is bele:

Ha nagyon őszies, vagy télies már az idő és sokat kell a hidegben tartózkodnod, akkor miután bementél a jó meleg házba, vagy épp már gardrobe-ban ülsz és ott olvasol minket, ne dobozold el azonnal a táskát, mert a hideg-meleg váltakozás hatására, a felületén keletkezett pára kicsapódhat és ha nem tud szellőzni, akkor sajnos bepenészedhet!
Várj legalább 1-3 órát, míg a táska teljesen átszellőzik és felveszi a kellemes hőmérsékletet, aztán gondosan beteheted a neki kialakított, jól szellőző helyére.
Legjobb megoldás, ha a hozzá kapott textil zsákjában (ennek hiányában, egy nem használt párnahuzatban), vagy jól szellőző dobozban tartod, így megvédheted a porosodástól.
Lehetőség szerint minden esetben páramentesítő tasakkal együtt tárold (ha nincs otthon ilyen és nem akarsz rendelni, akkor alternatív megoldásnak jó a szilikonos macskaalom, kis tüllzsákokba csomagolva -mármint az, amit még nem használt a cica :D)!
A táskát/csizmát ne tedd fűtőtesthez közel (és hajszárítóval sem jó, ha szárítod!), mert a meleg hatására a bőr kiszáradhat, elváltozhat.

Ha van olyan táskád, amit évszakonként váltogatsz, vagy csak külön időszakokban használsz, akkor a használatba vétel előtt érdemes átnézni és szükség szerint leápolni.
Ez majdnem olyan, mint amikor KRESZ oktatáson magyarázzák, hogy mielőtt elindulsz autóval győződj meg arról, hogy minden világít aminek világítani kell, aminek nem kell az nem jelez semmit és működik a fék. Ha rendben van a kocsi, akkor mehetsz…
Valóban, ez lehet nem annyira életbevágó dolog, mint ha a fék nem működne, de ha hónapokig várakozott az a táska erre az időszakra vagy alkalomra, akkor megérdemli, hogy kicsit megszeretgesd és átnézd, nehogy épp akkor szakadjon le a füle, vagy engedjen el egy cérnaszál és ömöljön ki minden fontos kincsed, miközben egy hosszú sorban várakozol…

Ápolás szempontjából több megoldás létezik, de most a 2 leggyakrabban kapható bőrökből készült kiegészítőkre térek ki:

Köszönöm, hogy elolvastad!
Ha tetszett a cikk, oszd meg, hátha másnak is segítségére válik!
Minden visszajelzést örömmel fogadunk, így ha van bármi gondolatod ezzel kapcsolatban, amit megosztanál velünk várjuk visszajelzésed!

Évi

Vélemény, hozzászólás?